Bank Młodych Mistrzów Sportu

Ruch ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu, kondycję i ogólne samopoczucie. Chcemy zachęcać młodzież do aktywnego spędzania czasu wolnego, dlatego ogłaszamy nabór do konkursu: Bank Młodych Mistrzów Sportu. Nabór rusza 30 czerwca i potrwa do 31 lipca 2018 r. Zachęcamy organizacje non-profit  pracujące z dziećmi i młodzieżą do organizowania zawodów sportowych, treningów oraz wszelkich innych działań gdzie głównym motywem jest sport, podczas których młody człowiek będzie mógł zaprezentować swoje wyniki. Pamiętajmy też, że sportowe zmagania mają bawić i cieszyć.
Program ma na celu krzewienie idei sportowej rywalizacji wśród młodzieży oraz zasad fair play. Chcemy zachęcić młodych ludzi do drużynowej aktywności sportowej  oraz aktywnego stylu życia. Umożliwiamy popularyzowanie dyscyplin sportowych wśród lokalnej społeczności.
Bardzo prosimy o zapoznane się z regulaminem. W porównaniu do poprzedniej edycji nastąpiła zasadnicza zmiana dotycząca kwestii dofinansowań projektu. Regulamin-BMMS